Rețete

chiftele pexels jpg
Ce trebuie să pui în carnea tocată, ca să se lege mai bine. Așa vei face cele mai bune perișoare și chiftele
Pentru a obține perișoare și chiftele delicioase, este esențial să știi cum să le legi bine. Iată câteva ingrediente și sfaturi care te vor ajuta să obții un amestec perfect pentru carne tocată, astfel încât preparatele tale să fie savuroase și cu o textură ideală.
varza a la cluj jpeg
Cea mai delicioasă varză a la Cluj. Ce ingrediente nu trebuie să adaugi în preparat. Îi strică gustul
Varza a la Cluj este un delicios fel de mâncare tradițional românesc, originar din inima Ardealului.
1 mancare tochitura mamaliga 39163094 xxl jpg jpeg
Ce trebuie să pui în tochitură, ca să iasă ca la bunica acasă. Trucul știut doar de gospodinele de la țară, cu experiență
Bucătăria românească este plină de rețete delicioase, iar indiferent de regiunea țării din care venim, cu siguranță că putem numi o mulțime de preparate cu un gust incredibil, pe care le mâncăm încă din copilărie.
legume fructe vitamine naturale jpg
Leguma care nu trebuie să ne lipsească din dietă! Un renumit medic nutriționist ne oferă o rețetă delicioasă și sănătoasă
Tot mai mulți români au devenit atenți la produsele pe care și le pun în farfurie, deoarece își doresc o dietă cât mai sănătoasă. Iar medicul nutriționist Luminița Catană ne spune că o legumă anume este extrem de utilă pentru organismul nostru și nu trebuie să ne lipsească din dietă!
ficat captura video jpg
Ingredientul secret care face ficatul delicios, suculent și fraged. Așa procedează bucătarii de top, iar gustul e la fel ca la restaurant
Gospodinele caută întotdeauna cele mai bune rețete pentru ca preparatele să fie cât mai delicioase. Este și cazul celor care gătesc ficat. Ce fac bucătăresele adevărate pentru ca ficatul să iasă suculent și fraged? Iată ce ingredient secret folosesc.
Reteta socata jpeg
Cea mai tare rețetă de socată. Ce trebuie să faci ca să nu fermenteze. Multe gospodine fac această greșeală
Socata este o băutură tradițională cu efecte minunate asupra organismului, însă procesul de preparare poate fi uneori dificil, mai ales dacă vrei să eviți fermentația excesivă care poate altera gustul și calitatea băuturii.
recipe ro 1198 ciorba de burta k smartcrop og 1354 webp
Ce trebuie să pui în ciorbă pentru ca burta să fiarbă mai repede. Trucul care o face să se topească în gură
Unul dintre mâncărurile preferate de români, ciorba de burtă, își are originile în bucătăria turcească. Rețeta clasică a acestei ciorbe este cunoscută de mult timp.
FotoJet (10) jpg
Buritto mexican, rețeta simplă cu care Miruna Lica a vrăjit internetul. Ingredientele care îi dau un gust de neuitat
Miruna Lică, fosta colegă și prietenă a matinalilor de la „Neatza cu Răzvan și Dani”, a fost invitată în emisiunea „Vorbește lumea”, difuzată la Pro TV, acolo unde a prezentat cea mai delicioasă rețetă de burrito mexican.
piept de pui jpeg
Trucul secret pentru ca pieptul de pui să se topească în gură. E folosit în restaurantele de top, iar bucătarii nu vor să-l cunoști
Pieptul de pui se gătește sub diverse forme, însă există câteva trucuri prin care poate să devină cea mai gustoasă și fragedă carne. Dacă vrei ca pieptul de pui să se topească în gură, iată cum trebuie să îl prepari, conform unei rețete secrete folosite în restaurant.
clatite japoneze 0 jpeg
Clătite japoneze, un desert care răsfață și cele mai mofturoase papile gustative
În universul gastronomic plin de surprize al Japoniei, există o delicatesă dulce și aerată care a captivat inimile și gusturile gurmanzilor din întreaga lume: clătitele japoneze.
ciorbă de pui jpeg
Cum să faci ciorbă de pui a la grec ca la restaurant. Cele două ingrediente care fac diferența
Ciorba de pui a la grec se numără printre cele mai solicitate preparate la restaurant. Deși este ușor de gătit, pentru a avea în farfurie o adevărată savoare ca la restaurant, trebuie să adaugi neapărat două ingrediente.
reteta oua umplute sorin bontea jpg
Ouă umplute, rețeta ideală pentru masa de Paște a lui chef Sorin Bontea. „Aș mânca fără număr!”
„Când zici masă de sărbători, zici… ouă umplute!”, spune chef Sorin Bontea. După ce zilele trecute, bucătarul a dezvăluit cum pregătește el cel mai bun drob de pui, acum le-a arătat fanilor cum prepară o rețetă demențială de ouă umplute, specifice Sărbătorilor Pascale.
image png
5 greșeli pe care le faci atunci când pregătești carnea de miel. Un celebru chef a dezvăluit secretele pentru cea mai bună friptură cu care îți vei impresiona musafirii
Gospodinele din România deja se află pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru copiasa masă de Paște. De la drob, pască, ouă roșii, până la vestita carne de miel gătită la cuptor. Ei bine, există câteva greșeli pe care acestea le fac și nu reușesc să obțină un preparat de miel gătit ca la carte.
2 cuscus jpg jpeg
Ce să mănânci în Vinerea Mare! Preparatul simplu de post, gata în 30 de minute
Ce să mănânci în Vinerea Mare! Preparatul simplu de post, gata în 30 de minute
  Cea mai tare rețetă de Cotlete de miel în sos de miere cu balsamico by Chef Jakob Hausmann
Cea mai tare rețetă de cotlete de miel în sos de miere cu balsamico. Chef Jakob Hausmann dezvăluie secretul pentru o mâncare delicioasă
Chef Jakob Hausmann recomandă o super rețetă de Paște pentru pasionații de bucătărit: Cotlete de miel în sos de miere cu balsamico.
vase gatit jpg
Ingredientul special care trebuie pus în tocănița de miel! Secretul din rețeta folosită de gospodinele din Ardeal
Deja ne apropiem cu pași repezi de Paște, iar românii din toată țara vor pune pe masa de sărbători o mulțime de preparate delicioase. Dintre acestea nu poate lipsi, desigur, nici tocăniția de miel!
mancare de prune afumate cu carne jpeg
Rețeta copilăriei: mâncare de prune. Ideală pentru ultimele zile de post
Mâncarea de prune uscate de post este o rețetă tradițională românească, bogată în arome și plină de substanțe nutritive esențiale.
Drob de miel FOTO Cumvaplace.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
În bucătăria tradițională românească, drobul reprezintă un preparat festiv și apreciat, cu o istorie îndelungată și o savoare aparte.
chec jpg
Chec sărat, rețeta delicioasă de care nu ne vom mai sătura! Toți prietenii ne vor invidia
Deja ne apropiem cu pași repezi de Paște, iar dacă suntem în căutarea unei rețete perfecte, care ne va ajuta să ne impresionăm rudele și prietenii, o alegere ideală poate fi checul sărat!
stufat de miel cu verdeata 800x600 13961 jpeg
Așa prepari cel mai delicios stufat de miel. Aceasta e rețeta perfectă pentru Paște
Pentru cei pasionați de gastronomie și pentru gospodinele dornice să impresioneze cu un preparat tradițional delicios, stufatul de miel este alegerea perfectă pentru masa de Paște.
sorin bontea instagram jpg
Pasca FOTO Shutterstock jpg
Rețeta de pască perfectă pentru Paște! Nu conține zahăr și are foarte puține calorii
Deja ne apropiem cu pași repezi de Paște, iar un produs care cu siguranță că nu va lipsi de pe mesele românilor este pasca! O rețetă anume ne poate garanta un desert delicios, cât și foarte sănătos! Această pască nu conține zahăr, iar vestea și mai bună este că are foarte puține calorii.
Pasca FOTO Shutterstock jpg
Temperatura ideală la care trebuie coaptă pasca. Doar așa vei da lovitura cu un preparat pufos și rumenit
Nelipsita pască de pe mesele românilor în perioada Paștelui are un gust irezistibil și, totodată, inegalabil. Nu putem nega faptul că mâncărurile pregătite în casă nu sunt mai gustoase decât cele regăsite pe rafturile supermarketurilor, însă multe gospodine fac o greșeală atunci când coc pasca.
cozonac jpg
Câtă drojdie trebuie să punem, de fapt, în cozonaci. Greșeala pe care multe gospodine o fac și distrug preparatul
Gospodinele sunt în toiul pregătirilor pentru masa copioasă de Paște. Ouă roșii, drob, pască și nelipsitul cozonac - toate aceste mâncăruri nelipsite de pe mesele românilor, indiferent de sărbătoare. Cele care aleg să își prepare cozonacul de unele singure pot lua la cunoștință greșeala pe care o fa
pui la cuptor jpeg
Secretul pentru cel mai fraged și suculent pui la cuptor. Este un adevărat deliciu
Secretul pentru cel mai fraged pui la cuptor! Este un adevărat deliciu
image png
Ingredientele pe care trebuie să le pui în apa ouălelor de Paște, pentru ca să nu se mai spargă. Se regăsesc în bucătăria fiecărei gospodine
Au mai rămas doar câteva zile până când românii vor celebra Paștele, una dintre cele mai importante sărbători din calendarul ortodox. Gospodinele sunt cu pregătirile în toi, astfel că ouăle roșii, pasca, drobul și cozonacul sunt primele pe listă. Totuși, una dintre cele mai mari provocări o reprezin
Omleta la cuptor pentru intreaga familie jpeg
Omletă pufoasă la cuptor. Rețeta care a cucerit internetul
În era modernă a rețelelor de socializare, rețetele culinare devin virale și aduc bucurie în bucătăriile din întreaga lume.
Cea mai tare rețeta de cozonac și cea mai căutată în comunitatea de cooking
Temperatura ideală la care se coace cozonacul. O să fie bine copt, pufos și frumos rumenit
Visezi la un cozonac pufos și delicios care să îți încânte întreaga familie? Ei bine, secretul stă în detalii, iar unul dintre cele mai importante este temperatura la care trebuie copt acest desert minunat.
image png
Plăcintă delicioasă cu cartofi, rețeta Gabrielei Cristea. Preparatul e rapid de făcut și perfect pentru perioada Postului
Gabriela Cristea, una dintre cele mai iubite prezentatoare de televiziune, dedică în ultima vreme destul de mult timp gastronomiei. Știm deja că este pasionată de gătit și zilnic, pe pagina de Facebook, postează clipuri video în care prezintă diverse rețete. Recent, vedeta le-a prezentat fanilor o p
peste pixabay jpg
Care este, de fapt, cel mai bun ulei pentru a prăji pește. Este mai sănătos și îi oferă un gust deosebit
Nu toate uleiurile sunt destinate utilizării la gătit, în special în preparatele la temperaturi înalte. Majoritatea gospodinelor folosesc clasicul ulei de floarea-soarelui pentru prăjitul peștelui. Însă, există o variantă mult mai sănătoasă și oferă un gust delicios preparatului.